EnglishGreekDeutschFrenchItalianRussian

Πλακιάς


35*10'.3 24*23'.8
Ο Πλακιάς είναι ένα μικρό χωριό στον Κόλπο του Πλακιά, στα νότια της Κρήτης, 40 χιλιόμετρα ανατολικά των Σφακίων. Το χωριό έχει ξενοδοχεία και ταβέρνες κατά μήκος της ακτής και βρίσκεται στο ανατολικό άκρο του Κόλπου.
Καθώς έρχεστε από τα ανατολικά στρίψτε στο Ακρωτήριο Κακομούρι και δυτικά στο Ακρωτήρι Σταυρός. Μια προκυμαία βρίσκεται στο δυτικό άκρο του χωριού. Ο Πλακιάς έχει mini markets απ' όπου μπορούν να γίνουν οι περισσότερες προμήθειες. Μπορείτε να ανεφοδιαστείτε με καύσιμα 2 χιλιόμετρα έξω από το χωριό, δε μπορείτε όμως να πραγματοποιήσετε επισκευές. Υπάρχουν μερικά ξενοδοχεία και ταβέρνες ενώ ένα αγκυροβόλιο για μικρά σκάφη βρίσκεται κοντά στην προβλήτα. Πιθανόν να είναι δύσκολο να το χρησιμοποιήσετε επειδή υπάρχουν ταβέρνες σε όλο το μήκος του δρόμου. Υπάρχουν ταξί και καθημερινό λεωφορείο για το Ρέθυμνο.
Το λιμάνι του Πλακιά παρέχει δυνατότητα αγκυροβόλησης και προστασία από τους νοτιοδυτικούς ανέμους. Το άνοιγμα του λιμανιού βρίσκεται στα ανατολικά. Αγκυροβολήστε στον κόλπο μόνο αν ο καιρός είναι ήπιος. Η περιοχή είναι γνωστή για τους ξαφνικούς και άγριους ανέμους της.

Φωτογραφίες από Πλακιάς:


Η παραλία και ο Κόλπος του Πλακιά
Η παραλία και ο Κόλπος του Πλακιά
Ο Κόλπος του Πλακιά
Ο Κόλπος του Πλακιά