EnglishGreekDeutschFrenchItalianRussian

Τάφοι Βενιζέλων

Lodging list in Τάφοι Βενιζέλων

Royalsunhotel, Ξενοδοχείο Κρήτη, Giorgi's Blue Apts

Car Rental in Τάφοι Βενιζέλων

Speed Rent a Car, Auto Club Car Rental, Auto-Kappa Car Rental

Travel agents in Τάφοι Βενιζέλων

Kyriakakis Travel, Splendor Holidays
Η εκκλησία του Προφήτη Ηλία
Η εκκλησία του Προφήτη Ηλία
Ο Ελευθέριος Βενιζέλος ήταν ο κρητικός πολιτικός που πολέμησε για την ανεξαρτησία της Κρήτης από τους Τούρκους και αργότερα για την ένωση της με την Ελλάδα. Διατέλεσε αρκετές φορές πρωθυπουργός της Ελλάδας και ήταν ένας από τους πιο σημαντικούς Έλληνες πολιτικούς μέχρι που οι μοναρχικοί απαίτησαν την παραίτησή του και τον οδήγησαν σε εξορία στο Παρίσι όπου και πέθανε το 1936.
Το 1897 από το σημείο αυτό οι Κρήτες επαναστάτες ύψωσαν την κρητική σημαία για να ζητήσουν ένωση με την Ελλάδα, ένα βόλι όμως από τον Ευρωπαϊκό στόλο κατέστρεψε το κοντάρι της σημαίας. Ένας Κρητικός τότε ύψωσε ξανά τη σημαία χρησιμοποιώντας αυτή τη φορά το σώμα του για κοντάρι ανάμεσα στις σφαίρες.
H θέα της πόλης απ' αυτό το σημείο είναι πανοραμική, ειδικά το ηλιοβασίλεμα. Οι κήποι γύρω από τους τάφους και η μικρή εκκλησία του Προφήτη Ηλία είναι ένας δημοφιλής χώρος για γάμους ή βαφτίσεις κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Μπορείτε να απολαύσετε τη θαυμάσια θέα της πόλης και στην ευχάριστη ατμόσφαιρα της γειτονικής καφετέριας.

Φωτογραφίες από Τάφοι Βενιζέλων:


Ο τάφος του Ελευθέριου Βενιζέλου
Ο τάφος του Ελευθέριου Βενιζέλου
Η εκκλησία του Προφήτη Ηλία
Η εκκλησία του Προφήτη Ηλία
 
Επισκεφθείτε την περιοχή του αξιοθεάτου: Τάφοι Βενιζέλων