EnglishGreekDeutschFrenchItalianRussian
Crete TOURnet: Αρχή Travel News Ειδήσεις για την Κρήτη Δωρεάν ασύρματο ίντερνετ στα Χανιά

Δωρεάν ασύρματο ίντερνετ στα Χανιά

Free wi-fi hotspotsΔωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο μέσω ασύρματης ευρυζωνικής σύνδεσης, προσφέρει στους δημότες αλλά και τους επισκέπτες της πόλης ο δήμος Χανίων.
Όπως ανακοινώθηκε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο δήμος αξιοποιώντας την υποδομή του μητροπολιτικού δικτύου οπτικών ινών ανέπτυξε σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο Κρήτης πέντε σημεία ασύρματης δωρεάν ευρυζωνικής πρόσβασης στο διαδίκτυο.
Τα σημεία αυτά είναι:
  • Πλατεία Δημοτικής Αγοράς
  • Δημοτικός Κήπος
  • Πλατεία Ελευθερίας (Πλατεία Δικαστηρίων)
  • Πλατεία 1866
  • Παραλία Κουμ –Καπί
Όπως τόνισε ο δήμαρχος Χανίων Κυριάκος Βιρβιδάκης, «ο δημότης, ο πολίτης, ο επισκέπτης, θα πρέπει να έχει τις δυνατότητες να εξυπηρετείται και αυτό το πετυχαίνουμε και με τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών του δήμου και με τις συνεργασίες όπως αυτή με το Πολυτεχνείο».
Τα σημεία που επελέγησαν αποτελούν παραδοσιακά σημεία υψηλής δραστηριότητας και επισκεψιμότητας ενώ σύντομα το δίκτυο θα επεκταθεί και σε άλλες περιοχές του δήμου.
Η σύνδεση γίνεται μέσα από το δίκτυο μητροπολιτικών ινών που εν όψει του «Καλλικράτη» έχει ήδη επεκταθεί και σε άλλους δήμους γύρω από τα Χανιά.
Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Χανίων Άρη Παπαδογιάννη, οι χρήστες, «θα έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε πηγές πληροφόρησης αλλά και σε δικτυακές υπηρεσίες εντελώς δωρεάν καθώς δεν υπάρχει κωδικός πρόσβασης».
Στην ανάγκη χρήσης των νέων δυνατοτήτων και τεχνολογιών αναφέρθηκε ο αντιπρύτανης του Πολυτεχνείου Γιάννης Πατεράκης. Όπως είπε, «η υποδομή αυτή έγινε, το Πολυτεχνείο Κρήτης και ο δήμος είδαν έγκαιρα από το 2005 τις εξελίξεις και εξασφάλισαν την χρηματοδότηση και την υλοποίηση του έργου που είναι ένα από τα σημαντικότερα και κομβικότερα έργα για τα Χανιά της τελευταίας δεκαετίας».
Δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο παρέχεται από το δήμο Χανίων και στο χώρο του γραφείου τουρισμού στο ισόγειο του δημαρχείου και στο αναγνωστήριο της δημοτικής βιβλιοθήκης.