Το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Ιουλίου πραγματοποιείται στο Aμάρι, στο Ρέθυμνο Κρήτης, το 2ο Συμπόσιο Ελληνικής Γαστρονομίας με θέμα "Φαγητό, Μνήμη και Ταυτότητα στην Ελλάδα και στην Ελληνική Διασπορά".
Το συμπόσιο επιδιώκει να εγείρει ερωτήματα και να δώσει απαντήσεις γύρω από τις σχέσεις που έχουν το φαγητό, το ποτό, οι διατροφικές και μαγειρικές συνήθειες, οι γεύσεις και οι συνταγές με τη μνήμη και την ταυτότητα (ατομική, ταξική, ομαδική, τοπική, εθνική, εθνοτική κ.λ.π.), από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, στην Ελλάδα και στη διασπορά.
Διοργάνωση: Μαριάνα Καβρουλάκη (ερευνήτρια της Ιστορίας της Διατροφής) και Ιστορική, Λαογραφική και Αρχαιολογική Εταιρεία Κρήτης.