EnglishGreekDeutschFrenchItalianRussian
Crete TOURnet: Αρχή Κρητική Διατροφή Παραδοσιακές Κρητικές Συνταγές: Σφακιανό γιαχνί ή τσιγαριαστό

Παραδοσιακές Κρητικές Συνταγές: Σφακιανό γιαχνί ή τσιγαριαστό

(6 άτοΣφακιανό γιαχνί ή τσιγαριαστόμα )

Υλικά

1 1/2 κιλό ζυγούρι (μπροστινό όχι μπούτι)
2 νεροπότηρα λάδι
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά το κρέας, το κόβουμε σε μικρά κομμάτια και το αφήνουμε να στεγνώσει σε μία λεκάνη για 2-3 ώρες. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το λάδι και πριν κάψει βάζουμε το κρέας, ανακατεύοντάς το συχνά, σε πολύ δυνατή φωτιά, μέχρις ότου ασπρίσει. Κατόπιν, αλατοπιπερώνουμε ελαφρά, κλείνουμε την κατσαρόλα, κατεβάζουμε την φωτιά στο μισό και τ’ αφήνουμε να ψηθεί για 1 1/2 -2 1/2   ώρες.
Προσοχή : Δεν βάζουμε καθόλου νερό και σερβίρουμε το κρέας σχεδόν στεγνό και όχι να πλέει στο λάδι.