EnglishGreekDeutschFrenchItalianRussian
Crete TOURnet: Αρχή Πολιτιστικές Εκδηλώσεις Λεπτομέρειες - Έκθεση Φωτογραφίας "Μια μέρα τον Αύγουστο"

EMail Εκτύπωση

Events and Festivals in Crete

Εκδήλωση 

Έκθεση Φωτογραφίας
Τίτλος:
Έκθεση Φωτογραφίας "Μια μέρα τον Αύγουστο"
Πότε:
05.03.2012 - 31.05.2012 
Που:
Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης - Ρέθυμνο
Κατηγορία:
Έκθεση

Περιγραφή

Το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης, στο Ρέθυμνο, σας προσκαλεί στην έκθεση φωτογραφίας "Μια μέρα τον Αύγουστο", από την ομάδα phasma2.
Τα εγκαίνια θα γίνουν τη Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012, στις 19.30, στο χώρο του Μουσείου.
 
Την έκθεση επιμελείται η Μαρία Μαραγκού.
 
Η φωτογραφική ομάδα phasma2 επιλέγει σαν βασικό θέμα το μήνα Αύγουστο όχι τυχαία. Πρόκειται για το μήνα συνυφασμένο με τις διακοπές, τη χαλάρωση και ίσως την παύση πάσης φύσεως πιθανοτήτων που μπορεί να επιφυλάσσει. Είναι ένας αλλιώτικος μήνας για τους Έλληνες, που όλες του οι επιθυμίες συγκεντρώνονται στην απόλαυση και την ανεμελιά που υπόσχεται και συχνά προσφέρει απλόχερα ο Αύγουστος. Οι φωτογράφοι λοιπόν επιλέγουν αυτόν τον ιδιαίτερο μήνα, για να δώσει ο καθένας τους τη δική του "λήψη" και αντίληψη. Μια μέρα και μια νύχτα επέλεξε ο κάθε φωτογράφος για να μεταφέρουν μέσα από το φακό τους το προσωπικό τους ύφος και την άποψή τους. Κάθε ένας τους διηγείται την ιστορία ενός συγκεκριμένου 24ώρου του Αυγούστου με μια σειρά από 5 φωτογραφίες.
Η πρώτη παρουσίαση της έκθεσης αυτής έλαβε χώρα στις 15 Δεκεμβρίου 2011 στο TAF, στην Αθήνα, με μεγάλη απήχηση από το αθηναϊκό κοινό. Άλλωστε πρόκειται για 14 καταξιωμένους στο σύγχρονο χώρο της φωτογραφίας καλλιτέχνες, που παρακολουθούν και αποτυπώνουν με το δικό τους τρόπο το περιβάλλον, την πραγματικότητα. Οι phasma2 δημιουργήθηκαν μέσα από τις ανάγκες που προκύπτουν από τις τρέχουσες κοινωνικές εξελίξεις, αλλά και από την πορεία της σύγχρονης φωτογραφίας στην χώρα μας. Σκοπός της ομάδας είναι, αφενός η προβολή του έργου των δημιουργών που την απαρτίζουν και αφετέρου η παραγωγή εκδηλώσεων πολιτισμού και εκπαίδευσης.
Το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης υποδέχεται και στηρίζει αυτή την προσπάθεια, θέλοντας να γνωρίσει στο φιλόμουσο κοινό του τη φωτογραφική ομάδα phasma2 και να αναδείξει την εναλλακτική σκοπιά που μπορεί να έχει μια μέρα ή μια νύχτα τον Αύγουστο.
 
Συμμετέχουν:
Γιώργος Βιτσαρόπουλος, Milos Bicanski, Λουίζα Γκουλιαμάκη, Γιώργος Δέτσης, Μιχάλης Καραγιάννης, Στέλιος Ματσάγγος, Vishy Moghan, Γιώργος Νικολαΐδης, Καμίλο Νόλλας, Αλέξανδρος Σταματίου, Ιάκωβος Χατζησταύρου.
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. , http: //phasma2.com
 
Με την έκθεση κυκλοφορεί δίγλωσσος κατάλογος.
 
Παράλληλες εκδηλώσεις
- Η διάρκειά της θα είναι έως τέλη Μαΐου 2012 ενώ θα πραγματοποιηθούν όπως πάντα ξεναγήσεις σε παιδιά και ενήλικες και εκπαιδευτικά προγράμματα.
- Διάλεξη με θέμα "Σύγχρονοι Έλληνες φωτογράφοι συζητούν για το έργο τους"
Παράλληλα, τα Εικαστικά Εργαστήρια του Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης, στα πλαίσια της πολιτιστικής παραγωγής που προάγουν οι phasma2, διοργανώνουν συζήτηση - ομιλία με θέμα "Σύγχρονοι Έλληνες φωτογράφοι συζητούν για το έργο τους", την Τρίτη 6 Μαρτίου 2012, στις 18:00, στο χώρο του Μουσείου.
Σκοπός της συζήτησης είναι να προβάλει το έργο των δημιουργών της φωτογραφικής ομάδας που συμμετέχουν στην έκθεση καθώς και να εξετασθούν βασικά ζητήματα αρχών και τεχνικών, για την τέχνη της φωτογραφίας.
Τη συζήτηση συντονίζει ο κ. Άρης Τσαντηρόπουλος, καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης.
Η προσέλευση είναι ελεύθερη.
 
Ώρες λειτουργίας του Μουσείου:
Καθημερινά: 09:00 - 14:00, Τετάρτη & Παρασκευή και στις 19:00-21:00, Σαββατοκύριακο: 10:00 - 15:00 Δευτέρα: Κλειστά

Τόπος διεξαγωγής

Venue:
Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης
Οδός:
Χειμάρας 5
Πόλη:
Ρέθυμνο
Νομός:
Ρεθύμνου
Χώρα:
Χώρα: gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση