EnglishGreekDeutschFrenchItalianRussian

Ηράκλειο

Car Rental in Ηράκλειο

Kosmos Rent a Car, Go Rent a Car
Το άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου στην Πλατεία Ελευθερίας, Ηράκλειο
Το άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου στην Πλατεία Ελευθερίας, Ηράκλειο
Το Ηράκλειο είναι η πρωτεύουσα της Κρήτης και του νομού Ηρακλείου. Συνδέεται αεροπορικά με 5 πτήσεις την ημέρα με την Αθήνα. Υπάρχουν επίσης αεροπορικές πτήσεις από το Ηράκλειο για τη Φρανκφούρτη και το Άμστερνταμ. Από τον Απρίλιο μέχρι τον Οκτώβριο υπάρχουν πτήσεις τσάρτερ από πολλές άλλες ευρωπαϊκές πόλεις.
Το Ηράκλειο είναι μια πολυσύχναστη πόλη ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου. Συνίσταται να ψάξετε για δωμάτιο πριν φτάσετε, ειδικά κατά τη διάρκεια του Αυγούστου. Αν ταξιδεύετε με αυτοκίνητο θα βρείτε χώρους στάθμευσης στη Χανιόπορτα και κάτω από το Αρχαιολογικό Μουσείο στη Μεσαιωνική τάφρο. Χρησιμοποιήστε τους και εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία να δείτε τα ιστορικά μνημεία.
Καθώς ανεβαίνετε την οδό 25ης Αυγούστου θα αντιληφθείτε από τις πινακίδες ότι μπορείτε να διοργανώσετε κάθε είδους εκδρομή. Η Σαντορίνη, η Ρόδος και η Μύκονος είναι μερικά από τα πιο τουριστικά νησιά. Μπορείτε ακόμα να οργανώσετε επισκέψεις στην Κνωσό, τη Φαιστό, τη Γόρτυνα και το Φαράγγι της Σαμαριάς.
Η Πλατεία των Λιονταριών και η Κρήνη του Morosini στο Ηράκλειο
Η Πλατεία των Λιονταριών και η Κρήνη του Morosini στο Ηράκλειο
Τα περισσότερα πρακτορεία είναι επαγγελματικά και προσφέρουν καλή ποιότητα υπηρεσιών. Για να αποφύγετε τη σύγχυση και την απογοήτευση δώστε μεγάλη προσοχή στις λεπτομέρειες των εκδρομών. Λεπτομέρειες όπως η ώρα εκκίνησης η ώρα άφιξης στο αξιοθέατο, η ώρα που θα ξοδέψετε στο αξιοθέατο και τα εισιτήρια εισόδου είναι μερικές φορές ασαφή.
Η εθνική οδός εύκολα προσεγγίζεται από το Ηράκλειο.
Μπορείτε να φτάσετε στον Άγιο Νικόλαο σε 1 ώρα (72 χιλιόμετρα) και στα Χανιά σε 2 ώρες (137 χιλιόμετρα). Ο δρόμος είναι πολύ ευχάριστος και η θέα του βουνού και της θάλασσας εντυπωσιακή. Καλό θα είναι να οδηγείτε με προσοχή σε όλους τους δρόμους της Κρήτης. Όλα τα μεταφορικά μέσα συμπεριλαμβανόμενων και των γαϊδουριών κυκλοφορούν στους δρόμους σε διάφορες ταχύτητες. Αυτή η κατάσταση δεν έχει πλήρως κατανοηθεί από αρκετούς τουρίστες και από τους ντόπιους.
Το Ηράκλειο είναι η πέμπτη σε μέγεθος πόλη της Ελλάδας. Στην περιοχή της πόλης υπάρχουν οικισμοί από τη Νεολιθική Περίοδο. Αν και στην πόλη έχουν βρεθεί λίγα ευρήματα που να το αποδεικνύουν αυτό, πιστεύεται ότι ήταν λιμάνι της Κνωσού. Οι Σαρακηνοί κατέκτησαν την πόλη το 824 μ.Χ. και τη μετονόμασαν σε El Khandak (Φρούριο της Τάφρου) όταν έχτισαν τη μεγάλη τάφρο γύρω απ' αυτήν.
Η πόλη ανακαταλήφθηκε από τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία το 961 μ.Χ. μετά από πολλές αποτυχημένες προσπάθειες. Διακόσια χρόνια μετά η Αυτοκρατορία διαλύθηκε από τους Σταυροφόρους που ανέλαβαν τη διακυβέρνησή της και η διακυβέρνηση της Κρήτης εκχωρήθηκε στους Βενετούς για 1.000 νομίσματα από ασήμι.
Κατά τη διάρκεια της Βενετοκρατίας οι τέχνες άνθισαν και η "Κάντια", όπως τη μετονόμασαν οι Βενετοί, έγινε κέντρο των γραμμάτων και των τεχνών. Πολλοί διανοούμενοι και καλλιτέχνες βρήκαν καταφύγιο εκεί μετά την πτώση της Κωνσταντινούπολης το 1453.
Οι Βενετοί άρχισαν την κατασκευή του φρούριου της πόλης το 1462 και τους πήρε πάνω από ένα αιώνα να το τελειώσουν. Tα τείχη είχαν μήκος πάνω από 4 χιλιόμετρα. Το σχήμα τους ήταν τρίγωνο και είχαν επτά προμαχώνες. Οι Βενετοί έχτισαν το λιμάνι και αρκετά κτίσματα υπέροχης αρχιτεκτονικής.
Η στρατηγική σημασία των οχυρώσεων αποδείχτηκε όταν η πόλη πολιορκήθηκε. Η πολιορκία από τους Τούρκους κράτησε 21 χρόνια και ήταν μια από τις μεγαλύτερες στην ιστορία. Η τελική παράδοση έγινε το 1669 αφού είχαν σκοτωθεί 100.000 Τούρκοι και 30.000 Βενετοί.
Η τουρκική κατοχή δυσανασχέτησε πολύ τους Κρητικούς λόγω του αναγκαστικού προσηλυτισμού στο Ισλάμ. Από το 1820 κι έπειτα, συνεχής ανταρτοπόλεμος διεξαγόταν εναντίον των Τούρκων.
Ο πληθυσμός του Ηρακλείου αυξήθηκε μετά το 1913 που πραγματοποιήθηκε η Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα. Λόγω της στρατηγικής του θέσης έγινε στόχος για τις γερμανικές δυνάμεις εισβολής το 1941. Ο γερμανικός βομβαρδισμός κατά τη διάρκεια της Μάχης της Κρήτης προκάλεσε μεγάλες καταστροφές και μετά τον πόλεμο η πόλη ξαναχτίστηκε σε μεγάλη έκταση.
Αρχικά η πρωτεύουσα της Κρήτης ήταν τα Χανιά. Το διοικητικό κέντρο της Κρήτης μεταφέρθηκε στο Ηράκλειο το 1971.

Φωτογραφίες από Ηράκλειο:Ο Κούλες και το εσωτερικό λιμάνι, Ηράκλειο
Ο Κούλες και το εσωτερικό λιμάνι, Ηράκλειο
Η Πλατεία των Λιονταριών και η Κρήνη του Morosini στο Ηράκλειο
Η Πλατεία των Λιονταριών και η Κρήνη του Morosini στο Ηράκλειο
Το άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου στην Πλατεία Ελευθερίας, Ηράκλειο
Το άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου στην Πλατεία Ελευθερίας, Ηράκλειο