EnglishGreekDeutschFrenchItalianRussian
Crete TOURnet: Αρχή Travel News Ειδήσεις για την Κρήτη Το πρώτο Hospice Hostel στα Χανιά

Το πρώτο Hospice Hostel στα Χανιά

hospice-posterΤα Hospice hostels είναι ξενώνες διαμονής για ανθρώπους που υποφέρουν από καρκίνο και είναι ήδη στα τελευταία στάδια της ασθένειας.
Το προσωπικό του ξενώνα προσφέρει φαρμακευτική, ψυχολογική και πνευματική βοήθεια στους πάσχοντες.
Ο κύριος στόχος τους είναι να φροντίσουν αυτούς τους ανθρώπους, βοηθώντας τους να ζουν τις τελευταίες ημέρες τους με αξιοπρέπεια.
Στην Ευρώπη, αυτό το είδος του ξενώνα είναι ήδη καθιερωμένο και σύνηθες, φιλοξενώντας τα άτομα που δεν μπορούν να μείνουν σε νοσοκομεία πια. Φυσικά, αυτό είναι κάτι δύσκολο, διότι ο ξενώνας πρέπει να είναι πολύ καλά εξοπλισμένος, με τις απαραίτητες ιατρικές προμήθειες και τον εξοπλισμό που απαιτείται για την υποστήριξη των πασχόντων.

Ο πρώτος ξενώνας θα αρχίσει να λειτουργεί στα Χανιά στο Δήμο Θερίσου εντός του 2010, ως αποτέλεσμα της πρωτοβουλίας του Συλλόγου Εθελοντών «Ορίζοντας».
Το Σύλλογος Κυνηγών Χανίων έκανε την ανακοίνωση λίγες μέρες πριν, ενισχύοντας το στόχο αυτό με το ποσό των 10.000 ευρώ.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου, κ. Αδοντάκη, ο ξενώνας θα κατασκευαστεί σε εκτάση που προσφέρεται από το Δήμο Θερίσου, μια περιοχή η οποία είναι πολύ κοντά στην πόλη των Χανίων.
Ο κος Αδοντάκης επίσης ευχαρίστησε τον Σύλλογο Κυνηγών για τη βοήθεια και υποστήριξη του και δηλώνει ότι πολλές τοπικές ενώσεις και σύλλογοι ενδιαφέρονται να υποστηρίξουν αυτή την σημαντική πρωτοβουλία και έργο, τόσο πρακτικά όσο και θεωρητικά.
Ο κ. Αδοντάκης είπε ότι οι ανάγκες είναι τεράστιες και οι άνθρωποι το γνωρίζουν, έτσι ευχαριστούν όλους όσους βοηθούν να κάνουν αυτό το έργο πραγματικότητα, γιατί είναι πολύ σημαντικό ότι οι άνθρωποι πήραν πρωτοβουλίες στα χέρια τους προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα προβλήματά τους.
Ο Σύλλογος Εθελοντών «Ορίζοντας» λειτουργεί ένα δεύτερο ξενώνα στην Αθήνα, για όσους έρχονται στην πρωτεύουσα από τα Χανιά.
"Όποιος έρχεται στην Αθήνα από τα Χανιά, στηρίζοντας ένα πρόσωπο της οικογένειάς του που κάνει χημειοθεραπεία στην Αθήνα, μπορεί να μείνει δωρεάν στον ξενώνα".
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του 1ου Club Κυνηγιού στα Χανιά, Χαράλαμπο Μαρινάκη, όλες οι άδειες κυνηγιού χρεώθηκαν με 2 ευρώ η κάθε μία, ώστε να παρέχουν τα αναγκαία χρήματα για την οικονομική υποστήριξη του έργου. Ανέφερε επίσης ότι ο Σύλλογος Κυνηγών συμμετέχει πάντα σε φιλανθρωπικά έργα και αποστολές, παρέχοντας βοήθεια με οποιοδήποτε οικονομικό και πρακτικό τρόπο είναι δυνατό, δεδομένου ότι ο Σύλλογος Κυνηγών Χανίων είναι ένας από τους τέσσερις μεγαλύτερους ομίλους στην Ελλάδα, με 5.040 ενεργά μέλη.