EnglishGreekDeutschFrenchItalianRussian
Crete TOURnet: Αρχή Travel News Ειδήσεις για την Κρήτη Απευθείας πτήσεις από Χανιά προς Μιλάνο - Φρανκφούρτη ανακοίνωσε η Ryanair

Απευθείας πτήσεις από Χανιά προς Μιλάνο - Φρανκφούρτη ανακοίνωσε η Ryanair

ryanairΧανιά προς Μιλάνο - Φρανκφούρτη από το Μάιο 2011
Την έναρξη, από τον Μάιο, δύο απευθείας πτήσεων εβδομαδιαίως από τα Χανιά προς το Μιλάνο και τη Φρανκφούρτη και αντίστροφα ανακοίνωσε στις 24-03-2011 η αεροπορική εταιρεία Ryanair, γεγονός εξαιρετικά σημαντικό, που αναμένεται να έχει ως αποτέλεσμα
την ουσιαστική ενίσχυση της τοπικής τουριστικής αγοράς.
Η δρομολόγηση των πτήσεων κατέστη δυνατή, σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από πολύμηνες προσπάθειες τοπικών φορέων των Χανίων, οι οποίοι βρίσκονταν και εξακολουθούν να βρίσκονται σε «ανοιχτή γραμμή» επικοινωνίας με στελέχη της συγκεκριμένης αεροπορικής εταιρείας.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο αρχικός σχεδιασμός προβλέπει ότι οι πτήσεις από το Μιλάνο και τη Φρανκφούρτη προς τα Χανιά θα πραγματοποιούνται έως το τέλος Οκτωβρίου. Ωστόσο, αν οι συγκεκριμένες αεροπορικές γραμμές «πάνε καλά», τότε είναι πιθανό να συνεχιστούν σε ετήσια βάση, γεγονός που, αν συμβεί, θα συμβάλλει στις προσπάθειες που καταβάλλονται, κυρίως από τουριστικούς φορείς και επιχειρηματίες, για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στα Χανιά.
Το στέλεχος της εταιρείας Ida Buonanno δήλωσε χθες ότι «η Ryanair είναι στην ευχάριστη θέση να ενισχύσει τον ελληνικό τουρισμό με την εισαγωγή των πρώτων πτήσεων από τα Χανιά προς Φρανκφούρτη (αεροδρόμιο Χαν) και Μιλάνο (αεροδρόμιο Μπέργκαμο)». Έτσι, «θα παρέχει στους ιταλικούς, γερμανούς και έλληνες καταναλωτές και επισκέπτες με ακόμα πιο χαμηλές τιμές σε αυτή τη συναρπαστική διαδρομή του φετινού καλοκαιριού», μεταφέροντας 60.000 επιβάτες ετησίως» και δημιουργώντας «έως και 60 θέσεις απασχόλησης».
Αξιοσημείωτο είναι, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, ότι «για να γιορτάσουμε αυτή τη νέα διαδρομή η Ryanair εγκαινιάζει 1 εκατομμύριο θέσεις, αξίας 7 ευρώ, για ταξίδια σε όλη την Ευρώπη στα τέλη του Απριλίου και στις αρχές Μαΐου», οι οποίες θα είναι διαθέσιμες για κρατήσεις μέχρι και την Δευτέρα 28-03-2011 τα μεσάνυχτα.