EnglishGreekDeutschFrenchItalianRussian
Crete TOURnet: Home Events Details - Τυλίσσεια 2011

EMail Print

Events and Festivals in Crete

Event 

Τυλίσσεια 2011
Title:
Τυλίσσεια 2011
When:
01.05.2011 - 27.08.2011 
Where:
Tylisos - Heraklion
Category:
Cultural Event

Description

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τυλίσσου οργανώνει για την άνοιξη και το καλοκαίρι 2011 εκδηλώσεις που αφορούν τους τομείς του πολιτισμού, της οικονομίας, του περιβάλλοντος, της ιστορίας, του αθλητισμού, της επιστήμης και θα έχουν διάρκεια από την 1η Μαίου έως και τις 27η Αυγούστου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ:

ΜΑΙΟΣ

Κυριακή 01/05
Πρωτομαγιά στο πανέμορφο δάσος της Κέρης (μετά το παραδοσιακό χωριό Αρόλιθος, 3 χλμ προς Μάραθο) με παραδοσιακό αντικρυστό κρέας, καλό ντόπιο κρασί, ρακί και άλλους μεζέδες. Ντόπια μουσικά σχήματα, περίπτερα με ό,τι καλύτερο παράγει η περιοχή, αλλά και αθλητικές δράσεις ξεχωριστές:
Επίδειξη Γιωργαλίδηκων, αγώνες ταχύτητος και άμαξα στη διάθεσή σας για περιήγηση από τον Παγκρήτιο Σύλλογο Φίλων Αλόγου (ΠΑΣΥΦΑ). Επίδειξη αλλά και εκμάθηση τοξοβολίας από τον υπεύθυνο του Τμήματος Τοξοβολίας του αθλητικού όμιλου "ΑΘΛΟΚΙΝΗΣΗ", Μιναδάκη Γιώργο (προπονητή).
Λύρα-τραγούδι: Ρεθεμνιωτάκης Μιχάλης, λαούτο: Αστυρακάκης Νίκος, κιθάρα: Φιολιτάκης Γιάννης

Ώρα έναρξης: 10:00

Χορηγοί: σοκολάτα, καφέ "Επί Χάνδακος", κρασί: Γιανναδάκης Γεώργιος | Απευθείας μετάδοση της εκδήλωσης από το Ρ/Σ ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ

Τετάρτη 4/05
Κυνήγι θησαυρού με την πρωτοβουλία οργάνωσης του 2ου ΕΠΑΛ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ και τη συμμετοχή του Δημοτικού Σχολείου Τυλίσσου. Ακολουθεί περιβαλλοντική εθελοντική δράση από τους μαθητές και των δύο σχολείων.

Ώρα έναρξης: 10:30, στον προαύλιο χώρο του Δ.Σ Τυλίσσου

Σάββατο 07/05
Βράβευση της Πρωταθλήτριας Ευρώπης στο μήκος, Στέλλας Πιλάτου από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τυλίσσου για την πολύτιμη προσφορά της στον ελληνικό αθλητισμό. Θα προηγηθεί ομιλία από τον Αναπληρωτή Καθηγητή Τοξικολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Αριστείδη Τσατσάκη, με θέμα «Πρωταθλητισμός- ντόπινγκ»

Ώρα έναρξης: 12:00, Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων Δ.Σ.Τ

Σάββατο 14/05
Εκδρομή- ξενάγηση στη Σπιναλόγκα και στην Πλάκα Ελούντας από τον ηθοποιό Γιάννη Πανταγιά.

Σημείο συνάντησης: Ταχυδρομείο Τυλίσσου, 09:00

Σάββατο 21/05
Ημερίδα με θέμα την Αγροτική Οικονομία.

Ομιλητές:

Σπύρος Δανέλλης, Ευρωβουλευτής: "Περιαστική αγροτική οικονομία: η περίπτωση Τύλισσος"

Γιώργος Αεράκης, Αντιδήμαρχος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων-Ποιότητας Υπηρεσιών και Επιμόρφωσης Προσωπικού Δήμου Ηρακλείου: "Ευρωπαϊκά Προγράμματα"

Αγγελική Σχοιναράκη, Αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης-Διαφάνειας- Εξυπηρέτησης του πολίτη Δήμου Ηρακλείου: "Η ηλεκτρονική διακυβέρνηση στην εξυπηρέτηση του πολίτη. Εργαλείο ενημέρωσης και ανάπτυξης"

Ώρα έναρξης: 18:30, Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων Δ.Σ. Τυλίσσου

ΙΟΥΝΙΟΣ

Παρασκευή 03/06
Εμμανουέλλα Πατεριανάκη, Οινολόγος: "Κρητικός οίνος ευφραίνει καρδίαν"

Ώρα έναρξης: 19:00, Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων Δ.Σ. Τυλίσσου. Μετά την ομιλία ακολουθεί γευστική δοκιμή οίνων.

Σάββατο 11/06
Σφαιροβολία Κρητικό βόλι από την Πρωταθλήτρια Ελλάδος στην σφαίρα Φρόσω Βαγγέ. Η εκδήλωση περιλαμβάνει επίδειξη και ενημέρωση και πρακτικό μέρος συμμετοχής του κοινού

Ώρα έναρξης: 18:30

Σάββατο 18/06
Περιβάλλον - ανακύκλωση: «Δεν υπάρχει μαγικό ραβδί για την εξαφάνιση των σκουπιδιών» Ομιλητής Καγιαμπάκη Άννα Διδάκτωρ Περιβαλλοντολόγος Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωροταξικού Σχεδιασμού Περιφέρειας Κρήτης.
Οικιακή κομποστοποίηση: Παρουσίαση και επίδειξη από τον Γεωπόνο Δημήτρη Σταματάκη Γεωπόνο Τ.Ε. Υπεύθυνο Χ.Υ.Τ.Α. Δήμου Χερσονήσου.

Ώρα έναρξης: 18:30, Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων Δ.Σ.Τυλίσσου

Παρασκευή 24/06
Κλήδωνας: κεντρική πλατεία Τυλίσσου με το μουσικό συγκρότημα Βασίλη Σαλούστρου

Ώρα έναρξης: 21:00, Κεντρική πλατεία Τυλίσσου

ΙΟΥΛΙΟΣ

Κυριακή 03/07
Επιμνημόσυνη Δέηση στην μνήμη του Οπλαρχηγού Μαλεβυζίου Παναγιώτη Ζερβουδάκη, μετά το πέρας της Κυριακάτικης Λειτουργίας.
Αγώνες Πυγμαχίας από τον Αθλητικό Σύλλογο «ΜΙΝΩΑΣ» | Υπεύθυνος διοργάνωσης: Ανδρέας Γιαννακόπουλος (Προπονητής Εθνικής Ομάδας Πυγμαχίας)

Ώρα έναρξης:19:00, Γήπεδο Τυλίσσου

Παρασκευή 08/07
Εκπαιδευτική επίσκεψη των μικρών μας φίλων στις εγκαταστάσεις των Εκτυπώσεων ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ που περιλαμβάνει ξενάγηση στους χώρους του τυπογραφείου και των άλλων τμημάτων, προβολή dvd (διάρκειας 45 λεπτών) σχετικά με την ιστορία της Τυπογραφίας και του βιβλίου.

Ώρα έναρξης: 10:00

Σάββατο 16/07
Αθλητικά δρώμενα. Υπεύθυνοι οργάνωσης: Παύλος Ποτουρίδης, Ελένη Μανούσακα (Καθηγητές Φυσικής Αγωγής) Πολιτιστικοί Σύλλογοι Κεραμουτσίου, Μονής, Τυλίσσου.

Παρασκευή 29/07
Τιμητική βραδιά αφιερωμένη στον μαντιναδολόγο Αριστείδη Χαιρέτη Γιαλάφτη. Χαιρετισμός από την δημοσιογράφο Γωγώ Σωτηρίου. Απονομή πλακέτας από το Δήμαρχο Μαλεβυζίου, Κώστα Μαμουλάκη. Τη βραδιά θα συνοδεύσουν μουσικά τα παιδιά του τιμώμενου: Στέφανος Χαιρέτης λύρα, Βασίλης Χαιρέτης λαούτο καθώς και άλλοι εκλεκτοί καλλιτέχνες της κρητικής μουσικής.

Ώρα έναρξης: 20:00, Κεντρική πλατεία Τυλίσσου.

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ
Παρασκευή 5/08
Πανηγύρι του Αφέντη Χριστού. Ακολουθία Εσπερινού, κέρασμα φρούτων και ρακής.

Ώρα έναρξης: 18:00, Κεντρική πλατεία Τυλίσσου.

Σάββατο 13/08
Επίσκεψη - ξενάγηση στο χώρο των ανακτόρων της Τυλίσσου με την Ξεναγό Αθηνά Σφακάκη. (09:30)
Ομιλία της Αθηνάς Σφακάκη: «Η καθημερινή ζωή των Μινωιτών» (11:30)
"Πανσέληνος στις Αρχαιότητες της Τυλίσσου" Μια βραδιά με ζωντανή jazz από το "You Are What U Do - Κώστας Κουβίδης".

Σάββατο 20/08
Ομιλία του Νίκου Σκουλά, πρώην Υπουργού Τουρισμού, με θέμα «Τουρισμός και Γεωργία - Ενιαίο παραγωγικό σύμπλεγμα». 

Σάββατο 27/08
Μεγάλο πάρτυ με τη συνδιοργάνωση των Πολιτιστικών Συλλόγων Μονής, Κεραμουτσίου και Τυλίσσου. Σημείο συνάντησης: Σταυροδρόμι Φλέγας, 21:30

Venue

Venue:
Tylisos
City:
Heraklion
State:
Heraklion
Country:
Country: gr